CUPRINS
PREFATA
CUVANT INAINTE
CAPITOLUL I – NUTRITIA ANTICANCER
1. DESPRE NUTRITIA ANTICANCER .......................... 1
2. REGULI DE NUTRITIE ANTICANCER ..................... 9
- Reducerea consumului de grasimi ………….….......... 9
- Reducerea consumului de proteine …………...…….... 11
- Asigurarea unei diete alcalina ………………...…. 13
- Asigurarea hidratarii organismului …………………….. 19
- Meninerea restriciei calorica ….......................……..…. 22
- Evitarea consumului de zahar ………….........……….…. 23
- Evitarea consumului alimentelor ce conin substane cancerigene .... 24
- Evitarea consumului de:cafea, bauturi cofeinizate, cola, pepsi si bauturi carbogazoase (inclusiv sucuri din comert) ………. 24
- Mai puine alimente gatite ……………………………....... 24
- Mai multe fibre alimentare …..……………………......…. 26
- Mai multe alimente bogate in calciu ……...…...…. 28
- Mai multe alimente bogate ]n antioxidani ……...…....…. 29
- Aportul fitoestrogenilor prin dieta anticancer ..........…...…. 37
- Mai multe fructe si legume proaspete ………...…... 38
- Asigurarea aportului de oxigen celular, prin alimentaie .…………………............................................… 39
- Mai multe alimente locale …………………………......… 40
- Mai putina sare in alimente .............................................. 40
3. LEGUME, FRUCTE SI ALTE ALIMENTECU POTENTIAL ANTICANCER …..……………….…........…… 41
Legumele cu potenial anticancer ................................... 41
Fructele cu potenial anticancer ................................... 69
Cereale integrale cu proprietati anticancer ………....…… 106
Ciupercile cu proprietati anticancer …...……….……......… 107
Alte produse alimentare cu efect anticancer.............................. 116
4. PLANTE CU POTENTIAL ANTICANCER ............................ 129
CAPITOLUL II – STRATEGII ANTICANCER
1. Renunarea la fumat .................................................. 187
2. Blocarea actiunii unor gene cu potenial oncogen sau activarea unor gene cu aciune antitumoral .............. 193
3. Prevenirea si combaterea infeciilor (virale, bacteriene, parazitare si fungice) ......................... 199
4. Prevenirea si combaterea obezitatii ..................................... 213
5. Eliminarea consumului de alcool ....................................... 221
6. Rolul factorilor psihologici si de personalitate in reducerea riscului de cancer .................... 225
7. Restabilirea echilibrului hormonal ....................................... 237
8. Rolul activitaii fizice in reducerea riscului de cancer ......... 247
9. Prevenirea si combaterea inflamaiei ........................... 255
10. Stimularea activitatii sistemului imunitar ........................... 261
11. Evitarea expunerii la anumii factori de mediu ................ 267
12. Evitarea malignizarii afectiunilor precanceroasesi contracararea afeciunilor transmise ereditar .............. 269
13. Evitarea consumului excesiv de medicamentecare cresc riscul de cancer .................................................. 273
14. Respectarea programului de somn si a calitatii somnului ... 275
15. Detoxifierea organismului …………….............…………..…. 279
Cum prevenim Cancerul
Autor: Dr. Scarlat Mihai Alin,
Autor: Tohaneanu Monica
Editura: Cuvantul Info Ploiesti
Anul aparitiei: 2013
Caracteristici
Numar de pagini: 289
Formatul in cm. (I x L): 17 X 23,5
I.S.B.N.: 978-973-86333-8-4